Przymierzam się do pomalowania salonu i chciałabym żeby to było jakoś niestandardowo i jednocześnie lekko szokująco ale z gustem.
W jednym czasopiśmie widziałam zdjęcie, na którym jedna ściana była pomalowana na czarno i na to położony był wałek w kolorze srebrnym a po bokach ściany były w kolorze łososiowym. Na zdjęciu wyglądało to cudownie.
Czy myślicie, że to dobry pomysł?
Ostatnio zmieniony przez zuzannab 2010-02-25, 01:42, w całości zmieniany 1 raz
fajnym pomysłem jest pomalować tylko jedną ścianę kolorem intensywnym i dodać np. jakiś wzór, a resztę pokoju pomalować bardziej stonowaną farbą (np. jaśniejszym odcieniem tego samego koloru co jest na tej jednej ścianie) :)
Witam,
ciekawym pomysłem na niebanalne ozdobienie ścian jest zastosowanie technik malarskich bądź użycie tynku dekoracyjnego. Taka metoda pozwoli na całkowite szaleństwo i upust naszej fantazji ;)
Jeżeli ktoś będzie zainteresowany szerzej tym tematem chętnie odpowiem na pytania.
Pozdrawiam,
Budujesz-Kupujesz.pl
Ja bym się chętnie dowiedziała czegoś więcej o tynku dekoracyjnym, o którym wspomniał mój przedmówca ;) jakie te techniki??
A co do ozdabiania ścian to może...fototapetę? Nie mówię o tych z lat 80 z krajobrazem wysp Bahama czy co to tam było :D Teraz jest niesamowity wybór wszystkiego. Widziałam taką genialną fototapetę do sypialni z ogromnym budzikiem :)
wystarczy tylko pogrzebać, aby znaleźć coś dla siebie. Zawsze można jedną ścianę tak ozdobić a pozostałe pomalować na intensywne kolory.
Pozdrawiam
P.S. Sama chętnie bym się dowiedziała jak niebanalnie odnowić ściany (jestem przed remontem)